tisdag 10 maj 2016

Recension: Peo "Welcome to the party" (AOR Heaven)








Någon som kommer ihåg albumet ”Look what I’ve started” med PEO från 1995? Skulle inte tro det. Någon som kanske har den utgåva som MTM Music gav ut tio år senare? Inte det heller. Sedan dess så har PEO Pettersson släppt ytterligare några, ibland rätt så uddlösa plattor i egen regi, men även medverkat som musiker på över 250 inspelningar, allt enligt det releaseblad som beskriver lite kort vem PEO är. Man kan enkelt uttryckt säga att PEO Pettersson är en väl dold hemlighet hos den stora skaran lyssnare av musik, men kanske även hos dem som annars älskar AOR och melodiös rock.

PEO har precis i dagarna släppt sitt nionde (!) album i eget namn på AOR Heaven och troligen haft lite större budget att göra sitt nya album, ”Welcome to the party”, än normalt. Dessutom så har han fått en hel del hjälp från låtskrivaren och gitarristen Roger Ljunggren (Niva, T’Bell, Oxygen, Grand Illusion, CC Rock m. fl.) med just låtskrivande och gitarrspel, välbehövlig sådan om Ni frågar mig. PEO började sin karriär i band som Leviticus och Axia och hans solodebut är idag lite av ett samlarobjekt, men efterföljande plattor har varit väldigt ojämna, där stilen varit mer tillbakalutad, från akustisk pop, västkustpop och melodiös rock.

”Welcome to the party” är ingen kioskvältare eller större sensation, men innehåller elva riktigt snygga AOR spår, där mina favoriter är ”Break another heart”, ”You got it going on”, ”Coming out” och ”Love a woman” som alla är positiva låtar som går i dur och bara det är egentligen ganska fantastiskt. Kanske att ”Welcome to the party” kan göra att fler får upp ögonen för denne svenske entusiast!

PEO spelar själv bas och keyboards och sjunger allt på albumet och Roger Ljunggren spelar alla gitarrer och han imponerar riktigt ordentligt med synnerligen snygga och melodiösa solon. På trummor hittar vi Tony Morra, ett internationellt namn som jobbat med bland andra Rick Cua, Van Zant, Steve Overland och Los Angeles.

Det finns inte så mycket mer att orda om när det gäller den här plattan, mer än att den passar bäst i bilen när man cruisar fram i sommarvärmen. Då behöver man positiv musik så att man kör lugnt och harmoniskt. Jag tycker nog att Peo har gjort sin bästa platta här och jag hoppas att fler hittar till honom och att han fortsätter samarbetet med Ljunggren så kan det säkert bli bra i fortsättningen också!

Betyg: 7/10

Radioactive ”—”
Johnny Lima ”—”

1.       Welcome to the party
2.       The promise
3.       You’ve got it going on
4.       Coming out
5.       Break another heart
6.       Sweet dreams
7.       Eilene
8.       It’s all coming back to me
9.       Love a woman
10.   The apple of temptation
11.   Dangerous

 Här kan du höra smakprov från plattan i form av låten "Coming out"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar