tisdag 5 februari 2019

Recension: Inglorious "Ride to nowhere" (Frontiers)



Platta nummer tre från ”The future of British Rock”, enligt Classic Rock Magazine, bandet INGLORIOUS. Det här bandet slog sig fram med dunder och brak, och lite hjälp från italienska skivbolaget Frontiers Records, 2016 med sitt självbetitlade album. Det visade sig att Serafino Perugino, som är Frontiers Records grundare, satsat helt rätt, då det är en av det bolagets största säljare de senaste åren. Uppföljaren kom redan året efter, ”II”, och var lite tyngre men fortfarande ett bevis på att INGLORIOUS var på väg att bli något stort. När nu bandet är klart med album nummer tre så låter de inte riktigt lika skitiga som tidigare, men det är en fröjd att höra sångaren Nathan James i högform.

Bandet spenderade större delen av 2018 i en studio, och än en gång så är det den legendariske producenten Kevin Shirley (Aerosmith, Led Zeppelin) som mixat ljudbilden och rattat de ljudfiler som grabbarna spelat in. Resultatet är över förväntan faktiskt. Nathan har tonat ner lite på de högsta tonerna och sjunger mer ”normalt” och ibland närmar han sig David Coverdale i coolhet och känslighet.

Nya albumet heter ”Ride to nowhere” och har kanske inte världens mest iögonfallande omslagsbild, men musiken är värd all vikt i guld.  Plattan inleder med första singelsläppet, den härligt melodiösa ”Where are you know?”, en av många favoriter på den här CD’n. En grym refräng som gör att åtminstone jag inte kan sitta still!
Även ”Freak show” har en stark refräng och det är en tajt låt där hela bandet står i centrum. Det låter ”live” och Kevin Shirley är en mästare på att få det att låta organiskt och analogt bland alla ettor och nollor. Sedan kan man ju också välja att inhandla den här plattan på vinyl så blir det än mer analogt!

Lugnare blir det i ”Never alone” som går i ”falsk valstakt”, och vilken röst Nathan har och hur han bevisar vart skåpet ska stå. En riktig gåshudslåt!
”Tomorrow” låter väldigt mycket Whitesnake, speciellt i refrängen, som är grymt snygg och melodiös. Tillhör definitivt ett av de starkaste spåren på plattan och på låten ”Queen” så påminns jag av Richie Kotzen, lite funk och soul som smyger sig in i den feta rocken. Lyssna speciellt på det korta men hejdlöst härliga solot.

”Liar” har också en smittande refräng, det svänger grymt och tajt, precis som det också gör i låten ”Time to go” och efter dessa två spår så inser jag också att INGLORIOUS lämnat de 70-talsinspirerade två tidigare plattorna för en mer modern approach, och det är ett lyckokast då det här kan vara en av årets bästa rockplattor som släpps redan i januari.
Med ett lite annorlunda sound, större variation i låtmaterialet, elva nya spår och ett tajtare sound så levererar INGLORIOUS ett superstarkt album som jag härmed rekommenderar alla att införskaffa!

Betyg: 9/10
Rival Sons ”—”
Bad Company ”--

1.       Where are you know?
2.       Freak show
3.       Never alone
4.       Tomorrow
5.       Queen
6.       Liar
7.       Time to go
8.       I don’t know you
9.       While she sleeps
10.   Ride to nowhere
11.   Glory days


Här kan du höra plattans inledande spår "Where are you know?" !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar