måndag 15 maj 2017

Recension: Crazy Lixx "Ruff justice" (Frontiers)








Svenska CRAZY LIXX jubilerar med femton år i hetluften och släpper samtidigt sitt femte studioalbum, kallat ”Ruff justice” Bandet slog igenom med plattan ”Loud minority” 2007 och sedan 2010 så har bandet haft ett nära samarbete med italienska Frontiers Records.  Inför nya plattan så har man fått nya gitarrister i form av Chrisse Olsson och Jens Lundgren och bandets sleaziga hårdrock har nog aldrig varit så melodiös som på nya plattan.

Albumet består av 10 nyskrivna låtar, varav två kommer att finna med i det nya spelet ”Friday the 13th” som släpps i slutet av maj till flera olika konsoller. Dessa är låtarna ”XIII” och ”Live before I die” och den förstnämnda låten har man nog lyssnat en hel del på Alice Cooper innan man skrev, för här finns en hel del referenser till låtar som till exempel ”Poison”.
Bandet jämför nya plattan med albumet ”New religion” som var första plattan som släpptes på Frontiers, och säger att det finns den där känslan runt hela nya plattan som de tycker att de själva har saknat sedan det albumet.

Jag tycker att nya albumet visar att CRAZY LIXX har massor av kvaliteter som flera andra sleazerockband saknar. Framför allt så är CRAZY LIXX stora styrka att de har en bra variation i låtarna.
”Wild child” är en bra inledning där vi hör bandet så som vi är vana att höra dem, med vassa gitarrer och ett härligt drag, samt med en stark refräng.
Tidigare nämnda ”XIII” är en av plattans starkaste spår och här låter det mer klassisk 80-tals hårdrock och refrängen är hur bra som helst.
Ett annat av mina favoritspår är den snygga ”Walk the wire” som har ett gitarriff som väcker minnen. Inte unikt på något sätt men så oerhört snyggt och melodierna både i verser och refräng är riktigt bra!

Ytterligare spår som jag kan rekommendera är ”Hunter of the heart” som är en snygg låt i traditionell sleazerock stil, där referenser som Mötley Crüe och Poison dyker upp i huvudet och härligt melodiösa ”Snakes in paradise” som har en riktigt snygg gitarrslinga som snabbt sätter sig och sticker ut från mängden.
Balladen med stort B heter ”If it’s love” och här är det läge för att det kommer att bli mobilljusbombning i publiken under kommande turné! Storslaget och maffig!

Det verkar som om CRAZY LIXX fått något av en nytändning i och med medlemsbytet för det här är en riktigt bra platta, som jag lyssnat på med glädje under de senaste veckorna.
CRAZY LIXX är just nu Sveriges bästa band i sin genre!

Betyg: 8/10

Sixx AM ”—”
Alice Cooper ”—”

1.       Wild child
2.       XIII
3.       Walk the wire
4.       Shot with a needle of love
5.       Killer
6.       Hunter of the heart
7.       Snakes in paradise
8.       If it’s love
9.       Kiss of Judas
10.   Live before I die

 Här hittar du videon till inledande spåret "Wild child"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar